Skip to content
Homepage Woonzorg zieuwent
Menu

Duurzaamheid

Duurzaamheid binnen Woonzorg Zieuwent

Aandacht voor elke bewoner, elke medewerker, elke vrijwilliger en alle familieleden/mantelzorgers binnen Woonzorg Zieuwent staat bij ons hoog in het vaandel. Duurzaamheid mag daarin niet ontbreken!

Bij de renovatie en verbouw van de voormalige pastorie tot Woonzorg Zieuwent was duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt:

  • Zo zijn er dubbele voorzetramen geplaatst
  • Is extra muurisolatie aangebracht
  • Zijn energiezuinige installaties aangebracht
  • Is het huis voorzien van WTW installatie (warmte terugwinning)
  • Is de temperatuur per appartement apart instelbaar
  • Zijn bewegingsmelders voor de verlichting geplaatst
  • En bij de inkoop is rekening gehouden met milieuvriendelijke labels, beperkte voorraad aanleggen en efficiënte processen ontwikkelen.

Van meet af aan is samenwerking gezocht met lokale ondernemers en leveranciers om zo de aanrijroutes te verkorten en de lokale economie te steunen.

In de dagelijkse praktijk wordt gebruik gemaakt van laptops en tablets door (zorg)medewerkers om het papierverbruik te beperken. En duurzame inzetbaarheid van alle (zorg)medewerkers wordt bespreekbaar gemaakt in alle (half)jaarlijkse voortgangsgesprekken.

Via Zonnig Zieuwent (https://zonnigzieuwent.nl/) zijn 45 zonnepanelen gekocht. Via deze lokale coöperatie zal op termijn gebruik gemaakt gaan worden van elektrische auto voor uitjes van bewoners.

Om nog meer duurzaamheid te creëren in kleine dingen is een “pitch” gehouden om duurzaam bezig te blijven. Dit heeft geresulteerd in een zestal plaids in het Koetshuis (woonkamer) om de thermostaat een graadje lager te kunnen zetten en waar bewoners (mocht dat nodig zijn) heerlijk onder kunnen genieten bij het kijken naar de tv, gezellig samen te zijn, spelletjes te spelen of gewoon ontspannen.