Skip to content
Homepage Woonzorg zieuwent
Menu
20 november 2022

Activiteiten

De afgelopen maanden zijn er wederom verschillende leuke activiteiten geweest binnen Woonzorg Zieuwent.

Activiteiten Woonzorg Zieuwent

Duofiets

We mogen echt van geluk spreken met zoveel inzet van vrijwilligers uit ons dorp. Zo komt een vrijwilliger spontaan langs en vraagt of er iemand mee wil wandelen of fietsen op de duofiets!

Vooral de duofiets wordt in eerste instantie als best wel spannend ervaren, maar als men eenmaal door heeft dat het niet "eng" is, zijn ze niet meer van de fiets weg te slaan en staan ze in de rij!

Het is vooral genieten met een grote G!

Kinderdagverblijf de Kinderboederij

Elke 2e vrijdag van de maand krijgen we altijd hoogstaand bezoek van de kinderen van het kinderdagverblijf de Kinderboerderij.

We kijken er altijd enorm naar uit als de kinderen komen, bij mooi weer zien we ze dagelijks langs wandelen en wordt er door iedereen enthousiast gezwaaid.

Prachtig om te zien is de interactie tussen onze bewoners en de jonge kinderen. Eerst is het even aftasten, maar zodra het ijs gebroken is, is het heel erg gezellig en worden er spelletjes gedaan, voorgelezen, gepuzzeld en lekker gekletst.

Na een klein uurtje gaan de kinderen moe maar voldaan weer terug naar het kinderdagverblijf.

Filmavond

Omdat de avonden weer langer worden, hebben we ook besloten om 1x per maand een filmavond te houden op zaterdagavond. Gezellig onder genot van een hapje en een drankje! Als het kan maken de bewoners de hapjes zelf. Zo stond afgelopen maand een filmavond met Andre van Duin op de planning. Wat een humoristische avond was het!

Stoofperen

Een grote emmer stofpeertjes was gebracht door de familie van een bewoonster. Ja daar moeten we wel iets mee, een leuke nieuwe activiteit!

Even overleggen met de bewoners of ze nog peertjes willen schillen en ja hoor daar zijn altijd liefhebbers voor. Zo gezegd, zo gedaan. Op een donderdagmiddag hebben een aantal bewoners de peertjes geschild. Daarna hebben we ze in de pan een paar uurtjes gekookt en kregen ze een mooie rode kleur. Onder het koken kwamen de bewoners om de beurt kijken “kiek in de pan, bunne ze al rood?”

De stofpeertjes zijn ingemaakt in potten met een sticker erop en hebben in de kelder een plekje gekregen.

De bewoners hebben er al lekker van gegeten. Het was mooi om dit samen te doen. De bewoners hebben ervan genoten.

BHV

Jaarlijks moeten we ook bijgeschoold worden voor de veiligheid voor onze bewoners en medewerkers voor de Bedrijfs Hulp Verlening (BHV).

We oefenen dan voor het geval dat er iets gebeurt. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje.

We oefenen op het EHBO gedeelte en brandinstructie.

Ondanks alle trainingen die goed verlopen zijn, hopen we uiteraard deze niet toe te hoeven passen in de praktijk.

Ook Präötjes ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod, verschillende activiteiten en belevenissen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.