Skip to content
Homepage Woonzorg zieuwent
Menu
28 juni 2023

Bezige Bijen (activiteiten Woonzorg Zieuwent)

Binnen Woonzorg Zieuwent vinden wij het belangrijk dat de bewoners kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten. Iedere bewoner mag hier zelf invulling aangeven.

Zo hebben de bewoners de mogelijkheid om samen met een vrijwilliger rond te fietsen. ‘Toen ik voor het eerst binnen kwam met de vraag of iemand mee ging fietsen, was niemand gelijk enthousiast. Tegenwoordig komt de vraag vanuit de bewoners zelf wanneer ze weer mogen fietsen.'

Binnen Woonzorg Zieuwent staat het thuis voelen van een bewoner centraal. Bewoners willen daarom graag helpen bij huishoudelijke klusjes. Ze helpen vaak bij de voorbereiding van het avondeten of laatst heeft een bewoonster met haar dochter de stoelen van het terras schoongemaakt. Na gedane arbeid was het natuurlijk tijd voor lekker kopje thee. Op zaterdagochtend wordt er regelmatig een verse appel/perentaart gebakken, waarbij de bewoners de appels en peren schillen. Daarna wordt er gezamenlijk genoten van de héérlijke verse appel of perentaart!

Dat onze bewoners creatief zijn komt ook naar voren tijdens de schilderlessen op donderdagavond onder leiding van Ceciel. Mooie kunstwerken worden gemaakt. Dit geeft de bewoners een ontspannend en rustgevend gevoel. De stembanden van de bewoners worden met regelmaat getest, want de zusjes van Zus en Zo komen regelmatig aan op de donderdagochtend om samen te zingen. Dit is altijd een gezellige ochtend, iedereen zingt vol enthousiasme mee.

Ook Präötjes ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod, verschillende activiteiten en belevenissen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.