Skip to content
Homepage Woonzorg zieuwent
Menu
14 juni 2022

Cliëntenraad Woonzorg Zieuwent

Vlnr: de leden mevr. Brinke, Harrie Rondeel, Sandra te Plate en bestuurder Els Grevers.

Op dinsdag 14 juni is de cliëntenraad van Woonzorg Zieuwent officieel geïnstalleerd. De cliëntenraad is de wettelijke vertegenwoordiger van de bewoners. Het reglement voor de cliëntenraad was al eerder in een gezamenlijk overleg met bestuurder Els Grevers vastgesteld. Met het ondertekenen op 14 juni was het reglement officieel van kracht en de cliëntenraad een feit.

Bewoonster mevr. Brinke en mantelzorgers Harry Rondeel en Sandra te Plate ondertekenden als leden van de cliëntenraad, samen met Els het reglement, met daarin de gezamenlijke afspraken rond de medezeggenschap van de bewoners van Woonzorg Zieuwent.

Zoals Els zelf zegt: ‘Ik vindt het belangrijk dat bewoners zelf inspraak hebben en ben dan ook heel blij met deze stap. Graag blijf ik continue met hen en de cliëntenraad in gesprek over het dagelijks leven en wonen in Woonzorg Zieuwent”.

Nu de raad officieel geïnstalleerd is, kan men met elkaar aan de slag binnen de nieuwe clientmedezeggenschap van Woonzorg Zieuwent. Afgesproken is om een periode van 2 jaar te nemen om te kunnen groeien in de nieuwe clientmedezeggenschap, samen met de organisatie. Indien nodig wordt tussentijds bijgesteld. Na twee jaar is de evaluatie in de raad, samen met de bestuurder.

Ook Präötjes ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod, verschillende activiteiten en belevenissen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.