Skip to content
Homepage Woonzorg zieuwent
Menu
31 mei 2021

De metamorfose: aangename binnentemperatuur

In 2021 wordt de pastorie verbouwd tot een sfeervol en behaaglijk pand waar onze bewoners straks op een fijne, veilige manier kunnen wonen en zorg ontvangen. We vertellen je welke bijzondere dingen we tijdens de verbouwing zoal tegenkomen.

Warmteterugwinning

‘Het is aangenaam hier!’ We willen natuurlijk dat alle mensen die straks in de pastorie komen het er lekker warm of koel hebben. Om te zorgen voor een aangename binnentemperatuur op een energie-efficiënte manier maken we gebruik van warmteterugwinning. Dit betekent dat de inkomende koude lucht wordt voorverwarmd met de uitgaande warme lucht, wat energie scheelt. Deze verse verwarmde lucht van zo’n achttien graden wordt door het gebouw gecirculeerd. Elke kamer heeft een eigen toe- en afvoer, zodat de lucht niet gemengd wordt. De zogenaamde units voor de warmteterugwinning komen op zolder en in het Koetshuis.

Vloerverwarming en lagetemperatuurradiatoren

Om het in de koude maanden warm genoeg te hebben wordt er op de begane grond vloerverwarming gelegd. De leidingen liggen in de kamers onder de pvc-vloer en in de hal onder de marmeren tegels die eerder zorgvuldig zijn verwijderd en straks worden teruggelegd. Op de eerste verdieping worden energiezuinige en veilige lagetemperatuurradiatoren geplaatst. Zowel de vloerverwarming als de radiotoren zijn te bedienen met een eigen thermostaat, zodat de temperatuur in elke kamer separaat te regelen is.

Ook Präötjes ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod, verschillende activiteiten en belevenissen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.