Skip to content
Homepage Woonzorg zieuwent
Menu
25 juni 2021

De metamorfose: brandveilig

In 2021 wordt de pastorie verbouwd tot een sfeervol en behaaglijk pand waar onze bewoners straks op een fijne, veilige manier kunnen wonen en zorg ontvangen. We vertellen je welke bijzondere dingen we tijdens de verbouwing zoal tegenkomen.

Verblijven met een veilig en rustig gevoel

We vinden het belangrijk dat straks iedereen veilig en met een rustig gevoel in de pastorie kan verblijven. Daarom hebben we diverse maatregelen getroffen om het pand brandveilig te maken. Kemkens Brandbeveiliging BV, een bedrijf met Zieuwentse roots, heeft een sprinkleristallatie aangelegd. In combinatie met de brandmeldinstallatie heeft dit systeem verschillende functies om de brand in de kiem te smoren en eventueel letsel zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken. Zodra er een ergens in de pastorie rook ontstaat is er een alarm hoorbaar. Bij het bereiken van een temperatuur van 60 graden of hoger zal de sprinkler beginnen met blussen. Om de plafonds zoveel mogelijk intact te houden, zijn deze op een speciale manier aan de zijwanden bevestigd. Vitens heeft een aparte watertoevoer aangelegd zodat er - ook in geval van nood - voldoende waterdruk aanwezig is. Het blussen zorgt ervoor dat de brand zich niet verder kan ontwikkelen. Dat geeft alle mensen die in het pand aanwezig zijn voldoende tijd de pastorie te verlaten. De brandweer krijgt een melding van de rook of brand en kan precies zien waar het probleem zich bevindt. Zo kunnen ze snel handelen. Een mogelijkheid, en een wens van de brandweer is dat buurtgenoten, op vrijwillige basis, dan ook een melding ontvangen. Zij kunnen snel ter plaatse zijn om bewoners naar buiten te begeleiden als er brand uitbreekt. In de pastorie zijn diverse vluchtroutes en evacuatiestoelen aanwezig, zodat iedereen op tijd in veiligheid kan worden gebracht als het nodig is.

Ook Präötjes ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod, verschillende activiteiten en belevenissen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.