Skip to content
Homepage Woonzorg zieuwent
Menu
30 augustus 2021

De metamorfose: glas in lood

In 2021 wordt de pastorie verbouwd tot een sfeervol en behaaglijk pand waar onze bewoners straks op een fijne, veilige manier kunnen wonen en zorg ontvangen. We vertellen je welke bijzondere dingen we tijdens de verbouwing zoal tegenkomen.

Ramen met glas in lood behouden

Misschien ken je ze wel. De hoge ramen van de pastorie met het prachtige glas in lood. Deze karakteristieke elementen willen we uiteraard zichtbaar houden. Maar omdat deze slechts uit enkel glas bestaan, zou het pand via de ramen veel warmte verliezen. Om dit op te lossen worden er aan de binnenzijde voorzetramen geplaatst met hoogwaardig dubbel isolatieglas. Net als de muren worden ook de ramen daarmee aan de binnenkant geïsoleerd, zodat de warmte binnen blijft. Bijkomend voordeel is dat het glas geluiddempend werkt.

Veiligheid waarborgen

De voorzetramen worden verticaal uitgevoerd met een houten stijl in het midden, zodat je ze van buiten en van binnen nauwelijks ziet. De ramen zijn draaibaar. Als we de ruimtes willen ventileren worden de voorzetramen opengezet, zodat de bestaande ramen naar boven kunnen worden geschoven. Tevens zijn de ramen vergrendelbaar met een sleutel om de veiligheid te waarborgen.

Ook Präötjes ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod, verschillende activiteiten en belevenissen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.