Skip to content
Homepage Woonzorg zieuwent
Menu
26 februari 2021

De metamorfose: natuurstenen vloer

In 2021 wordt de pastorie verbouwd tot een sfeervol en behaaglijk pand waar onze bewoners straks op een fijne, veilige manier kunnen wonen en zorg ontvangen. We vertellen je welke bijzondere dingen we tijdens de verbouwing zoal tegenkomen.

Hergebruik van de natuurstenen vloer

Iedereen die de pastorie wel eens van binnen heeft gezien kent de natuurstenen vloer in de hal. Het marmer is beeldbepalend voor het monumentale en statige karakter van het pand. Als je er weleens op gelopen hebt dan weet je dat de vloer in de wintermaanden erg koud aan voelt. Dat past niet bij het comfort en de aangename binnentemperatuur die we straks de bewoners willen bieden. Om een aangename binnentemperatuur te creëren wordt de vloer geïsoleerd. Makkelijk, denk je misschien. Leg een isolatielaag en een nieuwe vloer over de tegels heen en klaar ben je. Maar nee. Want naast comfort willen we ook de nostalgie van de pastorie behouden. Dus wordt de vloer nu tijdelijk verwijderd en, na het leggen van een geïsoleerde betonnen ondervloer met vloerverwarming, weer teruggelegd. Niet de makkelijkste weg, want de oude vloer is er lastig uit te krijgen. Om toch de vloer te kunnen hergebruiken worden de tegels er stuk-voor-stuk met precisie uitgezaagd. Deze slaan we tijdelijk op, zodat ze tijdens de afbouw weer opnieuw gelegd kunnen worden.

Sloopafval afvoeren
Sloopafval afvoeren

Ook Präötjes ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod, verschillende activiteiten en belevenissen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.