Skip to content
Homepage Woonzorg zieuwent
Menu
30 april 2021

De metamorfose: ruimte maken

In 2021 wordt de pastorie verbouwd tot een sfeervol en behaaglijk pand waar onze bewoners straks op een fijne, veilige manier kunnen wonen en zorg ontvangen. We vertellen je welke bijzondere dingen we tijdens de verbouwing zoal tegenkomen.

Ruime doorgang

Het koetshuis wordt de centrale ruimte van Woonzorg Zieuwent. Daar komen de bewoners en anderen straks naartoe om te eten, koffie te drinken of gewoon gezellig samen te zijn. Onder het Koetshuis waren twee kelders aanwezig. Vroeger werden hierin aardappels en andere levensmiddelen opgeslagen. Opvallend was dat de kelders half boven de grond uit staken. Daarmee waren ze niet praktisch in te passen. Om de gehele ruimte van het Koetshuis zoveel mogelijk te kunnen benutten zijn de kelders afgebroken. Vroeger kon je het Koetshuis niet direct vanuit de pastorie bereiken. Nu de toegangsdeur naar de kelder in de keuken en de naastgelegen inbouwkast zijn verwijderd is een mooie, ruime doorgang gecreëerd. Zo kunnen we vanuit de keuken het gehele Koetshuis overzien. Inmiddels is de vloer daar gestort. Er komen straks meer ramen in, zodat er voldoende daglicht binnenkomt. Overigens blijft de kelder die vroeger voor de wijnopslag werd gebruikt wel intact.

Ook Präötjes ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod, verschillende activiteiten en belevenissen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.