Skip to content
Homepage Woonzorg zieuwent
Menu
31 maart 2021

De metamorfose: verborgen ruimtes

In 2021 wordt de pastorie verbouwd tot een sfeervol en behaaglijk pand waar onze bewoners straks op een fijne, veilige manier kunnen wonen en zorg ontvangen. We vertellen je welke bijzondere dingen we tijdens de verbouwing zoal tegenkomen.

Ingepakte kasten

Een van de meest opvallendste ontdekkingen zijn de verborgen ruimtes in het pand. Deze kwamen tevoorschijn tijdens het verwijderen van diverse oude wanden gedurende de sloop. Dat blijken oude kasten die vroeger ingepakt zijn. Ook verschenen opeens oude luiken vanachter diverse houten panelen. Waarschijnlijk zijn deze vroeger dichtgezet om tocht te voorkomen. Waarom de kasten waren ingepakt blijft een raadsel… Leuk die extra ruimte en elementen zul je denken, maar daarbij ontstond ook het nadeel dat de maatvoering niet meer juist was.

Tekeningen aangepast

Bij elke ontdekking moesten de tekeningen opnieuw worden aangepast om te zorgen dat de constructie straks nog steeds klopt. De oude kasten en luiken zijn inmiddels zichtbaar gemaakt en worden - indien mogelijk - weer in ere hersteld.

Ook Präötjes ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod, verschillende activiteiten en belevenissen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.