Skip to content
Homepage Woonzorg zieuwent
Menu
30 september 2021

Els blogt: het kleurenpallet

Zorgondernemer Els Grevers blogt maandelijks over hoe eens een droom steeds meer werkelijkheid wordt. 

Het kleurenpallet

'Kleuren roepen bepaalde emoties en gevoelens bij ons op. Daarom heb ik de kleuren die we voor Woonzorg Zieuwent gebruiken zorgvuldig uitgekozen. Het creatieve bureau Tomis, dat ook de huisstijl en website heeft ontworpen (daarover binnenkort meer!), heeft samen met een groep betrokkenen de huisstijlkleuren samengesteld. Gekozen is voor kleuren met een warme, huiselijke en rustige uitstraling die mijn inziens passen bij de toekomstige bewoners, de uitstraling van het historische pand en misschien zelfs wel het dorp. 

Eén mooi geheel

Met deze kleuren onder onze arm heb ik samen met een kleurenspecialist de kleuren uitgezocht die we in het interieur van de pastorie gebruiken. Oude deuren hebben we net zo lang geschuurd totdat we de originele kleuren vonden. Daar hebben we de waaiers naast gehouden en de dichtstbijzijnde kleuren gekozen. Gaaf om te doen! De specialist heeft er een passend kleurenpalet van gemaakt zodat het straks één mooi geheel wordt. In de gezamenlijke ruimtes wordt groen de basiskleur, op de begane grond in de pastorie donkerrood en op de eerste verdieping okergeel.  

Tintje modern

Ook voor de inrichting hebben we de stijl van de pastorie als uitgangspunt genomen, met een modern tintje. Dat laatste is mijn smaak, al heb ik de pastorie niet ingericht zoals ik thuis zou doen. Voor de bewoners zijn andere zaken belangrijk. Bijvoorbeeld dat ze comfortabel kunnen zitten en zoveel mogelijk daglicht zien. Dat laatste heeft een belangrijke invloed op het humeur en de kwaliteit van de nachtrust. Voor de ramen in het Koetshuis hebben we daarom bijvoorbeeld energiezuinige, veilige kacheltjes geplaatst, zodat ze kunnen genieten van de tuin.  Verder komen er verschillende meubels te staan die uitnodigen om mee te doen, zoals een buffetkast met servies waarmee de bewoners, als dat lukt, zelf de tafel kunnen dekken. 

‘Wauw effect’

In de appartementen zijn de kleuren van de vloeren, wanden en raamdecoratie rustig. Bewoners kunnen er met eigen spullen een eigen sfeer aan geven. In het grote geheel is ook aan sfeer gedacht. Een aantal details met het ‘wauw effect’ blijven behouden. Denk aan de marmeren vloer in de hal, de trap en de glas-in-loodramen. Ook worden er extra bijzondere details toegevoegd, zoals tegeltjes met een ‘jaren vijftig uitstraling in de keuken en geïllustreerd behang in het trappenhuis. De verlichting wordt een combinatie van klassiek en modern. Dat is nog niet helemaal klaar. Wel is zeker dat er verlichting komt die je kunt dimmen maar juist ook heel helder kunt laten schijnen als dat voor de zorg noodzakelijk is.'

Zorgondernemer

Els Grevers

‘Je mag er zijn’, is ons uitgangspunt.

Ook Präötjes ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod, verschillende activiteiten en belevenissen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.