Skip to content
Homepage Woonzorg zieuwent
Menu
25 juni 2021

Els blogt: er komt veel bij kijken

Zorgondernemer Els Grevers blogt maandelijks over hoe eens een droom steeds meer werkelijkheid wordt. 

Hoe staat het ervoor?

‘Hoe staat het ervoor met Woonzorg Zieuwent?’ is een vraag die bij veel mensen in Zieuwent en daarbuiten leeft. De bouw schiet al aardig op. Daarnaast moet er van alles geregeld worden. Continu ben ik ermee bezig. Als ik ergens wandel of winkel stel ik mezelf de vraag: ‘kan ik hier iets mee voor Woonzorg Zieuwent?’ Op dit moment bedenk ik met anderen hoe we straks precies de zorg willen aanbieden. Het is leuk te ondervinden wat erbij komt kijken om van A tot Z deze onderneming op te zetten. Gedurende dit traject betrek ik diverse mensen uit mijn netwerk om hun kennis te benutten voor Woonzorg Zieuwent. Zoals op het gebied van de vele wetten en regels waar ik me straks aan moet houden. Zij helpen me mijn droom te realiseren, binnen de kaders van wat kan.

Soort opleiding

Toen ik het voor mij duidelijk werd dat deze droom steeds meer werkelijkheid zou gaan worden, wist ik dat er veel bij kwam kijken. Maar om eerlijk te zijn heb ik mij verkeken op de hoeveelheid aspecten die binnen een kort tijdbestek gerealiseerd moeten worden. Wekelijks heb ik contact met verschillende instanties. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de Nederlandse Zorgautoriteit, om een NZa-nummer aan te vragen voor informatie-uitwisseling. En op een ander moment met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om een beschikking op te vragen. Hiermee word ik toegelaten om zorg te kunnen verlenen. Daarnaast zijn er nog veel andere punten waaraan ik moet voldoen. Ik zie het maar als een soort opleiding, want elke keer als ik een GO krijg voor een bepaald aspect komt mijn diploma dichterbij. Dat geeft voldoening en positieve energie.


Officieel opgericht

Onlangs hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt. Bij de notaris heb ik de statuten getekend. Woonzorg Zieuwent is nu officieel opgericht! Daarmee komt de opening steeds dichterbij. Ik kijk er naar uit. Tot die tijd moet er nog veel gebeuren. We gaan straks even met vakantie om uit te rusten, zodat we vol energie weer verder kunnen. Na de zomer nodig ik jullie graag uit voor een informatieavond. Nu de heftige coronatijd achter ons ligt is dat eindelijk mogelijk. Daar vertel ik meer over de zorg die ik ga bieden, hoe mensen zich kunnen aanmelden en op welke manier anderen een bijdrage kunnen leveren aan Woonzorg Zieuwent. Meer informatie daarover volgt in de volgende nieuwsbrief die eind augustus verschijnt.'

Zorgondernemer

Els Grevers

‘Je mag er zijn’, is ons uitgangspunt.

Ook Präötjes ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod, verschillende activiteiten en belevenissen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.