Skip to content
Homepage Woonzorg zieuwent
Menu
29 juni 2023

Greendish

Onlangs zijn wij een samenwerking aan gegaan met Greendish. Greendish heeft als doel om duurzame en gezonde voeding voor iedereen en overal beschikbaar te maken. Grote veranderingen kunnen gerealiseerd worden door kleine veranderingen op het bord.

Greendish

Door de dreigende klimaatverandering en stijgende behoefte aan voedsel is het nog belangrijker geworden om verandering in gang te zetten. Vaak heerst de gedachte dat duurzaam en gezond eten duur, moeilijk en niet lekker is.

Duurzaamheid speelt ook een belangrijke rol binnen Woonzorg Zieuwent en zetten ons daar graag voor in. Samen met Greendish zijn wij gestart om te kijken hoe wij op dit moment omgaan met onze inkoop van de verschillende producten. Belangrijk is:

  • krijgen onze bewoners voldoende vitamines of moeten we mogelijk meer inzetten op plantaardig eten?
  • moeten we reduceren op voedselverspilling?
  • hoe kunnen we mogelijk meer gecertificeerde producten inkopen, zonder de marge en gastvrijheid uit het oog te verliezen?

Belangrijk uitgangspunt is dat onze bewoners blijven genieten van het eten. Kortom een mooi project om samen op te pakken en verder uit te werken.

Komende week gaan wij de eerste resultaten inzien! Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op de website van Greendish.

Ook Präötjes ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod, verschillende activiteiten en belevenissen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.