Skip to content
Homepage Woonzorg zieuwent
Menu
17 mei 2022

Vier vragen aan: Marijke

Vier vragen aan: Marijke (één van de gastspelers van PEERtoftheater)

Wat was je reactie toen je hoorde van het idee om in de pastorie een kleinschalig woonzorgcentrum te starten?

Toen ik hoorde van het idee voor de nieuwe bestemming van de pastorie was ik daar erg enthousiast over. Eindelijk zou dit mooie pand, wat al veel te lang voor een groot deel leeg stond, weer een goede bestemming krijgen. Doordat ik er, samen met mijn familie, jaren heb gewoond wist ik dat het pand veel mogelijkheden zou kunnen bieden. En hoe mooi zou het zijn als je in Zieuwent ook de mogelijkheid zou krijgen om in een zorgcentrum te wonen. Het zou Zieuwent nog completer en aantrekkelijker maken.

Als de Elna jou nu zou bellen, wat zou je dan vertellen over de officiële opening?

De opening van Woonzorg Zieuwent was een hele gezellige en gemoedelijke middag. Wat mooi om te zien dat er zoveel belangstelling was. De officiële woorden werden gevolgd door een ludieke opening die mooi op elkaar aansloten. Het verhaal van Els en de burgemeester over haar (fiets) tocht die is afgelegd werd afgesloten met een ritje naar de ingang van het gebouw. Voor mij persoonlijk was dit een mooie kwinkslag naar de plek waar ik vroeger als kind mijn fiets mocht stallen in de schuur. Terwijl de genodigden buiten genoten van een drankje en een hapje konden Karin en ik gezellig met de bewoners verder keuvelen in de gezamenlijke ruimte. We hebben gelachen, gezongen, zelfs een dansje gemaakt en er waren bijzondere en ontroerende gesprekken. De gasten hadden de mogelijkheid om in groepjes het woonzorgcentrum te bewonderen.

Welke reacties zijn jou bijgebleven tijdens de opening en open dag?

Wanneer men de stap maakt om in een woonzorgcentrum te gaan wonen gaat er vaak een hele emotionele 'tocht' aan vooraf. Dit kwam naar voren in de gesprekjes met de bewoners. Hoe fijn is het dan om te horen dat bewoners zich, na een periode van wennen en lastige momenten, thuis gaan voelen op de nieuwe woonplek. Mijn reactie was vooral gebaseerd op de herinneringen aan vroeger. De fijne tijd die ik mocht doorbrengen in dit bijzondere pand samen met mijn ouders, broers en zussen. Tijdens de open dag was goed te zien dat veel originele elementen niet verloren zijn gegaan en dat onze geheime hut op zolder nog steeds aanwezig is. Ik hoop dat de bewoners die hier nu wonen, samen met alle mensen die zich inzetten voor Woonzorg Zieuwent, ook heel veel mooie herinneringen mogen maken. En hoe mooi is het dat een gebouw waar dienstbaar zijn aan de gemeenschap altijd centraal stond dit nu weer mag uitvoeren en uitstralen.

Hoe ervaar jij de sfeer binnen Woonzorg Zieuwent?

Wanneer je Woonzorg Zieuwent binnenkomt ademt dit een rustige en gemoedelijke sfeer uit. De kleurstelling is heel sfeervol en je wordt er gastvrij ontvangen. Met een prachtig uitzicht op de tuin, wat je ook kunt omschrijven als een park, heeft Woonzorg Zieuwent een landelijke plek, midden in het dorp. Een mooie combinatie die erg goed past bij de sfeer van de Achterhoek.

Ook Präötjes ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod, verschillende activiteiten en belevenissen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.