Skip to content
Homepage Woonzorg zieuwent
Menu
25 november 2022

Vier vragen aan: Mevrouw Brinke

Vier vragen aan: Mevrouw Brinke (bewoonster Woonzorg Zieuwent)

Wat was je reactie toen je hoorde dat in de pastorie een kleinschalig woonzorg centrum werd geopend?

Nou ik dacht dat kan best leuk zijn. Ik zat ergens en dat was ook kleinschalig en dat ervaarde ik ook als prettig. Ik vind het persoonlijk niet fijn om met heel veel mensen samen te wonen dus vandaar mijn voorkeur voor kleinschalig. Je hoopt natuurlijk dat je mensen leert kennen die ook leuk zijn. Bij Woonzorg Zieuwent heb ik al leuke mensen leren kennen dit komt ook omdat ik zelf veel beneden (in de gezamenlijke ruimte) ben. We eten altijd met elkaar in de gezamenlijke ruimte en daarnaast drinken we daar ook de koffie gedurende de dag.

Wat is de reden dat je ervoor hebt gekozen om hier te gaan wonen?

In eerste instantie was het niet mijn keus, maar ik woonde hiervoor op een andere plek en daar kon ik helaas niet blijven. In het begin moest ik wel erg wennen hier, maar nu ben ik gewend en vind ik het een fijne plek.

Wat maakt het om hier te wonen anders dan ten opzichte van waar je hiervoor hebt gewoond?

In het begin vond ik het jammer dat ik geen eigen badkamer heb, maar daar raak je ook wel snel aan gewend. Ik heb wel de mogelijkheid gekregen om naar een andere kamer te gaan met badkamer maar de kamer waar ik nu woon is zo gezellig gemaakt dat ik hier niet weg wil. De kamer was helemaal goed ingericht door mijn dochters op het moment dat ik hier aankwam. Het voelt als mijn eigen plekje.

Heb je een leuke herinnering/ speciaal moment meegemaakt sinds dat je hier woont?

Ik ben jarig geweest hier, mijn kinderen hadden een mooie vaas gegeven met bloemen. Later op de dag kreeg ik een heel leuk bloemetje van een bewoonster hier. Deze bewoonster had aan een medewerker gevraagd; ‘ben je druk vandaag?’ waarop de medewerker reageerde ‘Ja ik ben wel bezig, maar vanwaar deze vraag?’ Waarop de bewoonster vroeg ‘wil je dan even met mij mee fietsen naar Lichtenvoorde, ik wil namelijk bloemetjes kopen. Die middag kwam de bewoonster terug uit Lichtenvoorde en schoof ze een cadeautje naar mij en zei ‘pak maar uit, dit is voor jou’. Waarop ik antwoordde ‘nee ben je mal, hoezo is dit voor mij?’ waarop de bewoonster antwoordde ‘Jij bent toch jarig vandaag?’. Later die dag sprak ik mijn dochter en kreeg ik tranen in mijn ogen omdat ik het zo lief vond dat ze hieraan gedacht had. Het zijn de kleine dingen die er toe doen. Ook kreeg ik een kaartje met een zonnebloem erop van een zus van een andere bewoner waarin ze mij feliciteerde en schreef ‘geniet er maar duftig van’. Dit zijn dingen die ik nóóit meer zal vergeten.

Ook Präötjes ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod, verschillende activiteiten en belevenissen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.